Sisuvalmentaja Joona Niemi

Sisuvalmentaja Joona Niemi

Joona Niemi

Personal Trainer Joona Niemi on pitkän linjan valmentaja Tampereelta. Joona on auttanut satoja ihmisiä saavuttamaan tavoitteensa ja tekemään pysyviä muutoksia kohti yhä parempaa hyvinvointia niin fyyisesti kuin henkisestikin.

Elämänmuutos tehdään 1 asia kerrallaan

Joonan mukaan kaikki ruokavalio- ja treenimuutoksista käytävät keskustelut päätyvät aina siihen samaan tarinaan; lähdetään nollasta sataan muuttamaan kaikki kerralla. "Jaksetaan parhaimmillaan muutama kuukausi, huomataan, että kroppa ei toimi. Ei enää jaksa. Energiat ovat aivan nolla. Mielihalut kiusaavat jatkuvasti ja koko homma päättyy itsesyyttelyyn ja morkkikseen", Joona kertaa.

"Keho on kaikista maailman asioista meidän elämän ja arjen kannalta se kaikkein tärkein - siitä pitää pitää hyvää huolta", Joona sanoo. Elämänmuutos tulee tehdä muutama asia kerrallaan, vain silloin muutokset ovat pysyviä. Silloin keho pysyy hyvässä kunnossa ja iskussa. 


Pitämällä kehosta huolta, myös sisin muuttuu

Nykyihminen haluaa kuitenkin kaiken heti ja nyt. Siksi meistä suurin osa lankeaa uuden vuoden dieetteihin, kesäkunnon lupaaviin näännytysvalmennuksiin tai muihin konsteihin, joiden tulokset ovat muutaman kuukauden kuluttua muisto vain.

Myös pitkäjänteisyyttä voi kehittää. "Ne ketkä saavat sen muutokset aikaan, ovat niitä, jotka tekee asioita suunnitelmallisesti ja kärsivällisesti", Joona toteaa. Hänen mukaansa treenin pitäisi aina olla hyvä juttu. Sen tulisi tuoda iloa, energiaa ja hyvää oloa. Sen tulee viedä stressiä - ei tuoda sitä. "Jo pelkästään siitä treenistä saatava hormonaalinen vaste tuo hyvää oloa", Joona selittää.

Meille eivät toimi kiellot eikä sättiminen. Mikään pysyvä muutos ei lähde pään sisäisestä vuoropuhelusta "koska pitäisi" tai "koska on pakko". Jos kokoajatusmaailman kiepsauttaa ympäri ja pohtiikin, mitä minä haluan tai mikä minusta tuntuu hyvältä, on muutos silloin jo alkanut. "Pitämällä kehosta huolta myös sisin muuttuu", Joona hymyilee ja jatkaa "ja kun sisin muuttuu, ne muutokset tulevat pysyviksi."

Siitä tässä kaikessa on kyse.

Tutustu Joonan valmennuksiin!